Ylva, 50 år

"Innan var jag ständigt förkyld"

Ylva var ständigt förkyld och kände sig trött och matt. Läkarna hittade inget fel, men efter håranalys hos Må Bra fick hon precis den hjälpen hon behövde.

 

"Jag var mycket förkyld som barn och har alltid varit ”känslig”. För ett par år sedan blev det ohållbart, jag blev förkyld på hösten och var frisk kanske en vecka av tre fram till sommaren. Feber, hosta, snuva, trött och matt.

Jag gick upp på morgonen, såg till att barnen kom till skolan, åkte till jobbet (som egen företagare har man inget val...). Handlade, lagade mat och sedan stöp jag i säng. Fullständigt utmattad. Läkarna på vårdcentralen skakade på huvudet och sa att det inte var något fel. Inget man kunde ge penicillin mot i alla fall.

Jag försökte många alternativa behandlingar med större eller mindre verkan. Åt nyttigt, drack mycket vatten och motionerade när jag var frisk tillräckligt. Inget hjälpte i längden.

Jag hörde ett kort föredrag av Christina och tyckte att det hon sa lät vettigt och värt att prova. Vi startade med några behandlingar och efter att vi gjort en håranalys fick Christina syn på boven i dramat. Järn, skyhöga järnvärden. Det fanns andra värden som också låg högt eller lågt men inget som stack ut så som järnet. Hmmm, med egen brunn som har höga halter av kalk och järn var det inte svårt att se var vi skulle börja. Christina gav mig produkter så att jag kunde göra en utrensning.

Min familj började hämta allt dricksvatten från en källa som inte är järnhaltig. Detta var för ett halvår sedan och jag har inte varit sjuk en dag sedan dess! Jag kommer nu göra en genomgång med håranalys en gång/år, för att vara på den säkra sidan."

- Ylva, 50 år