Hormoner

Hormoner, PMS, endometrios, PCOS, menssmärtor, klimakteriebesvär, barmlöshet och missfall.
Tyvärr har listan över besvär orsakade av hormonella obalanser ökat och blivit en accepterad del av att vara kvinna.

Men problemen är inte naturliga bara för att de är vanligt förekommande. I stort sett härstammar det från vår försämrade miljö, livsföring, kost, och motionsvanor.

Många som kommer till oss på Må Bra Kliniken har hormonella problem. Vi som har jobbat med hälsa ett tag har lagt märke till att det har ökat.

Antalet kvinnor som är ofrivilligt barnlösa har också ökat och många undrar naturligtvis varför. Vi tar i korthet upp några orsaker och besvär i denna artikel, men utöver dessa finns det många fler.

Varför hormonproblem?

Vi är utsatta för mycket kemikalier från besprutade grönsaker, kosmetika, luften vi andas m.m. Detta hämmar vår kropps egen produktion av hormoner. Kemikalier sätter sig på våra östrogenreceptorer och gör att vi får överskott av östrogen i kroppen. Östrogendominans eller överskottsöstrogen orsakar många av de symptom som räknades upp i inledningen.

En annan starkt bidragande orsak är den stora mängd mjölkprodukter som används i vårt land. Mjölkprodukter som konsumeras i Sverige kommer från kor som kalvar varje år vilket innebär att de är dräktiga nästan hela sina liv. Den mjölken innehåller mycket östrogen. Dessutom innehåller det nötkött vi äter oftast överskott av östrogen; äter man kött från tjurar är de i regel kastrerade, vilket ökar på våra kroppars ofta redan överfulla östrogendepåer.

För att få hormonell balans har vi sett att det är viktigt att man rensar bort överskottsöstrogen och andra kemikalier från kroppen och sin omgivning. Överskottshormoner hamnar i levern och därför är det väldigt viktigt att rena levern för att få ordning på balansen mellan progesteron och östrogen.

Menstruationsproblem

Smärtor under menstruationen beror oftast på ett överskott av östrogen i blodet och för lite lite progesteron. Menstruationsfaserna ser ut ungefär så här: första fasen efter mens kallas östrogenfasen. Då byggs slemhinnelagret på livmoderns insida som föreberedelse att kunna ta emot ett ägg. Efter ca 14 dagar räknat från mensens första dag sker ägglossning; ett ägg skickas ut genom äggledaren och ungefär då börjar progesteronfasen. Blir det inte en graviditet stöter kroppen bort slemhinnan och en ny menscykel börjar. Det är i denna fas många får problem. Många kvinnor som har för höga östrogennivåer i förhållande till progesteron får inte igång progesteronfasen och får då svåra smärtor och hormonella spänningar som påverkar dem både psykiskt och kroppsligt. Andra besvär som uppkommer av dessa obalanser är PMS, PCOS, endometrios för att nämna några.

Du kan bli fri!

Vi har många exempel på personer som har blivit hjälpta att återställa hormonbalansen i kroppen, och vi hoppas att du skall bli en av dem.

Boka även du in en tid hos mig för att få skräddarsydd hjälp till att bli av med hormonella obalanser. Välkommen!

Vill du ska testa dina hormoner kan vi erbjuda dig ett hormontest:

Andra tester man kan göra är att man gör en koll på vilka vitaminer och mineraler man saknar. Då kan en hårmineralanalys vara bra att göra. 

Besök min webbshop

Kontakt

Odens Tvärgränd 12
231 42 Trelleborg
Telefon: 0707-540 400
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Instagram

© 2018 Må Bra Naturligt i Trelleborg AB