Om Christina

Christina är utbildad näringsterapeut och har utöver detta tillägnat sig kunskaper inom massage, akupunktur, fytoterapi, hårmineralanalys, irisdiagnostik och basmedicin m.m.

Hon arbetar med funktionsmedicin och samarbetar med patienten i att uppnå hälsa genom att behandla individen istället för sjukdomen. Allt hänger ihop. Matsmältningsproblem kan till exempel skapa hudproblem, depression eller nedsatt immunförsvar. Alla människor är biokemiskt olika och bör också behandlas olika.

1997 startade hon företaget Må Bra Invest, då med inriktning på massage men breddade sig längre fram till att nu enbart jobba med näringsmedicin.

Några exempel på kurser och diplom:

 • Diplomerad massageterapeut i Linköpings Kroppsterapiskola
 • Alpha plus kurser i näringsmedicin
 • Diplomerad till närings- och fytoterapeut på Nordiska Närings- och fytoterapiskolan i Stockholm
 • Koreansk handakupunktur
 • Diplomerad till cirkulations- och nervbanemassör
 • Certifierad för hårmineralanalys
 • Basmedicin

Telefontid

Mån-fred: 9.00-10.00
(Stängt onsdagar)

Öppettider

Mån-fred: 9.00-17.00
eller enligt överenskommelse (Stängt onsdagar)

Kontakt

Mobil: 0707-540 400

Historia

Christina har alltid velat lära sig mer. Under årens lopp har hon gått många kurser, utbildningar och varit med på många seminarier för att lära sig mer om kroppens självläkande förmågor. Läs hennes egna spännande hälsoresa här:

 • 1980-1990

  1987 fick Christina och hennes man lämna volontärarbetet Afrika på grund av att hon hade drabbats av en hemsk stafylokockinfektion som satt sig i lymfsystemet och orsakade stora varbölder. De hade överlevt malaria i Nigeria, en husarrest i forna Zaire och diverse magsjukor. Men till slut blev Christina så pass dålig att livskvaliteten försvann helt och de åkte tillbaka till Sverige för att få vård. 

  Det enda den svenska sjukvården kunde ge henne var starka antibiotikakurer som visserligen dödade en del av den värsta infektionen men försvagade hennes stackars kropp och hon blev bara sjukare och svagare. Till slut var enda vägen att söka sig till det alternativa. Hon tog sina sista slantar och åkte till ett hälsohem.

  Först då började kroppens självläkning sätta igång. Bättre mat, motion och tillskott. Det här blev startskottet för vad som skulle bli ett brinnande intresse för Christina och hon läste och lärde sig allt vad hon kom över.

 • 1990-1999

  1991 förändrades livet och Christina blev mamma. Tyvärr till ett litet sjukligt barn, vilket kanske inte var så konstigt med tanke på hur sjuk Christina själv hade varit både innan och under graviditeten.

  1995 bestämde hon sig för att utbilda sig till massageterapeut efter mycket uppmuntran från vänner och bekanta som uppskattade hennes skickliga nypor.

  Det nystartade företaget Må Bra Invest växte sig starkare och hon fick långt fler kunder, både företag och privatpersoner, än hon hann med. Men samtidigt började hon inse mer och mer att kundernas problem låg djupare än i hårda muskler. Så hon började även erbjuda kunder hårmineralanalyser och gav även föreläsningar om kost och hälsa.

 • 2000-2003

  Hennes man Rikard fick enorma magsmärtor. Läkarna betvivlade honom; de trodde att hans problem satt i psyket. De erbjöd sig att skriva ut psykofarmaka. 

  Christina som kände sin man väl betvivlade detta och började läsa på om matsmältningen och upptäckte matsmältningsenzymer. Efter att ha ätit enzymer försvann hans magsmärtor som över en natt och han fick dessutom aldrig tillbaka dem igen. 

   

 • 2004-2008

  Den andra patienten hon hade var hennes egna dotter som hade haft fruktansvärt ont i magen i 5 år. De trodde det var ärftligt eftersom pappa hade haft sådana problem tidigare. Christina gav henne samma enzymer, men på dottern hjälpte inte det. De gick till många terapeuter och specialistläkare på magproblem, (10 st allt som allt) men fick ingen hjälp. Läkarna frågade om hon var mobbad i skolan, de erbjöd sig att skriva ut antidepressiva ifall hennes depression blev värre, men ingen försökte hitta orsaken till hennes problem. Tiden gick och hennes skolfrånvaro blev allt värre och hela familjen blev djupt olycklig.

  Vid det laget hade Christina börjat gå på närings- och fytoterapiskolan i Stockholm. Rådet hon fick vara att göra en stool test som skickades till USA (testerna via sjukhusen i sverige hade inte visat på nåogt).

  Svaret vi fick tillbaka var chockerande: hon hade två sorters amöbor, ett flertal parasiter, tre dåliga bakterierstammar. Samtidigt fanns mer eller mindre inga goda bakteriestammar alls. 

  Numera kan jag enkelt se sådana problem i mikroskopet och kan sätta in rätta åtgärder för en mage och tarm som inte fungerar.

 • 2009-2015

  Christina växte till i kunskap och kundkrets och nu kom kunder från hela Sveriges rike till henne. Det blev svårare att hela tiden ta emot samtal, så för att göra det enklare för kunder som "bara" behövde fylla på med kosttillskott, samt kunder som vara "klara" med sin behandling men ville fortsätta köpa allmänna kosttillskott startade Christina tillsammans med sin bror en webbutik för att minska arbetsbelastningen. Så föddes företaget 5code AB.

  Under denna tid var hon också frekvent ute och reste för att hålla utbildningar både för privatpersoner, företag, föreningar, men också för andra terapeuter.

 • 2016-

  2016 bestämde sig Christina för att slå ihop företagen så det skulle bli enklare och numera heter alla företagen Må Bra Naturligt i Trelleborg AB

  Christina fortsätter att ta emot klienter i sin klinik i Trelleborg. Kunderna som kommer till henne har varierande problem och fortfarande är magproblem bland det vanligaste, tillsammans med olika hormonoella problem och sköldkörtel/binjurar. Hennes kunskap och erfarenhet har växt sig stark efter 20 år i branschen. 

  Likaså har hälsokostbutiken växt sig starkare och hon har nu 4 deltidsanställda som hjälper henne med packning, bokföring, inköp och marknadsföring.

Vad är en näringsterapeut?

En utbildad näringsterapeut har studerat biokemi, nutrition, vitamin- och mineralterapi.

Hos en näringsterapeut får du rådgivning hur kroppen behåller och eventuellt behöver återställa den biokemiska balansen.

Vårt mål är att främja en optimal hälsa genom ett för klienten individuellt skräddarsytt kost- och kosttillskottsprogram.

När du planerar att besöka en näringsterapeut, se till att denne är utbildad och minst uppfyller kraven som NMTF (näringsmedicinska terapeutförbundet) ställer eftersom titeln tyvärr inte är skyddad.

Läs mer på: www.nmtf.se

Vad är Funktionsmedicin?

Funktionsmedicin är ett integrativt medicinskt synsätt där livsstilsförändringar och näringstillskott rekommenderas som ett komplement till skolmedicinsk behandling.

Det är ett medicinskt område som strävar efter att på vetenskaplig grund hitta och behandla de verkliga orsakerna till ohälsa.

Läs gärna mer: www.funktionsmedicin.se

Besök min webbshop

Kontakt

Odens Tvärgränd 12
231 42 Trelleborg
Telefon: 0707-540 400
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Instagram

mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
mabrakliniken
© 2018 Må Bra Naturligt i Trelleborg AB